Inloggen Social Schools

Groep 1-2A en 1-2B

Welkom op de pagina van groep 1-2 A en 1-2B

Groep 1-2A:     Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: Inge Geurts
                            Dinsdag: Sanne van Leerdam

Groep 1-2B:    Maandag, donderdag en vrijdag: Yvonne Nolte
                           Dinsdag en woensdag: Judith Gijsberts

Ondersteuning groep 1/2:
Maandag, dinsdag en woensdag: Katja van Kimmenade
Dinsdag, donderdag en vrijdag: Nienke Coppes


Groepsgeluk
Alle kinderen hebben hun eigen familie voorgesteld middels de poppetjes vangroepsgeluk. Voor het huisdier werd een zelf uitgekozen symbool gepakt. Wanneeriemand ergens anders woonde dan werd die persoon ook een stukje verder wegneergezet. Er werden leuke vragen gesteld aan elkaar bijv. (zie foto)'Wauw, er wonen veel mensen in jouw huis. Hoeveel slaapkamers hebben jullie? Wieslaapt dan waar?' of 'slaapt jouw poppetje ook wel eens daar?' (bij de anderepersoon). Dat werd dan weer middels de poppetjes neergezet.

Onze werkles
Elke dag staan er één of meer werklessen gepland. Op maandag- en donderdagmiddag groepsoverstijgend met groep 1-2-3 samen. Kinderen kiezen telkens via het digikeuzebord wat ze willen gaan doen. Soms staat de naam al gepland bij 'afmaakwerk' of 'opdracht'. Dat wordt dan door de juf van tevoren gepland.

Lunchtijd
Vanuit de kring gaan we aan tafel zitten. Kinderen kiezen zelf de plek aan tafel. De hulpjes mogen in de huishoek eten en de hulpjes van gisteren mogen aan de kleine tafel in de kring eten. We eten onze boterham de eerste 8 minuten helemaal stil op. Hiervoor staat er een timer aan. Daarna kijken we een filmpje of dansen we mee op de muziek. Om 12.30 uur gaan we allemaal buitenspelen tot 13.00 uur. De meeste kinderen zijn dan al helemaal klaar en hebben alles op.

Verjaardagskalender
Iedereen heeft voor zichzelf een verjaardagskalender gemaakt. De feesten en vakanties hangen ertussen. Zo weten we van iedereen wanneer iemand jarig is en hoe lang dat nog duurt. De haren zijn geblazen met ecoline (zie foto's bij onze werkles). We vieren uitgebreid elke verjaardag. We zingen liedjes, versieren een taart, lopen een polonaise, blazen kaarsen uit en hangen vlaggen in de klas. Er worden foto's gemaakt voor de ouders/verzorgers.